Kander fra Ringkøbing - Andersen, Susanne (Hikuin, 1981)
I disse år forskes der ivrigt i danske byers ældre historie, og selv om størstedelen af aktiviteterne for tiden foregår i en udvalgt række af byer med en middelalderlig - eller endnu ældre — fortid, har de givet inspiration til lignende undersøgelser i andre byer, således har man nu også taget de første skridt i Ringkøbing. Her er de skriftlige kilder ikke just veltalende, når det gælder forholdene i byen i middelalderen. De ældst kendte privilegier - en stadfæstelse af tidligere - er fra 1443, »rennumkøpingh« nævnes med 10 skilling sølv i kirkelisten fra omkring 1340 i Ribe Oldemoder, og i et brev fra 1368 omtales handel »de portu juxta villam Rennekøping«, men herom senere.