Udgift til bygning - et bygningsregnskab fra Ribe: Et byggeregnskab fra Ribe - Johansen, Marianne (Hikuin, 1981)
Som en del af Ribe katedralskoles kompleks ligger et middelalderligt stenhus, som egentlig består af tosammenbyggede huse, der ved restaureringen 1912-13 blev dateret til perioden 1450-1550. De har været en del af latinskolen, som lå her i hvert fald fra 1294, og har sandsynligvis rummet det kollegium, som blev grundlagt i 1298 af biskop Christian. Til dette formål skænkede bispen et allerede stående stenhus i »Pukætoft«, hvor 20 fattige skoleelever kunne bo og få deres kost, og desuden gav han stiftelsen omfattende jordegods og afgifter, der skulle sikre kollegiets fortsatte beståen. Efterfølgende generationer af ripensere konsoliderede Puggård med yderligere gaver, men om institutionens indre forhold i middelalderen findes der kun få oplysninger.