Fisketorvet i Svendborg - en identifikation - Reinholdt, Helle (Hikuin, 1981)
Om Svendborgs opståen ved vi næsten intet. 25/6 1229 skænker Valdemar II svigerdatteren Eleonora, Valdemar den Unges brud, en medgift på den sydlige del af Fyn med borgene »Swineburgh«, »Wordburgh« og »Foburgh«. Placeringen af borgen Swineburg er ikke fastlagt. Dette er et afde mange bytopografiske problemer i Svendborg, som man ønsker at belyse i undersøgelserne, som foretages af projekt »Middelalderbyen«. Projektet har til hovedformål at klarlægge de udvalgte byers opståen og udvikling, og i dette arbejde er bl.a. torvetopografien af vigtighed. På grund afsin funktion indtog torvet en meget væsentlig plads i byorganismen, og ud fra en placering og datering afde middelalderlige torve vil der samtidig kunne tegnes et billede af de centrale byområder til forskellige tider.