Torvene i Ribe - Nielsen, Ingrid (Hikuin, 1981)
Det middelalderlige Ribe havde tre torve. To af dem, Horstorv og Fisketorv, kendes fra skriftlige kilder fra 1200- og 1300-årene, mens det tredie, Sommertorv, først omtales i 1400-årene. Peder Terpager, P.N. Thorup og J. Kinch, der arbejdede med at undersøge Ribes middelalderlige topografi i 1700- og 1800-årene, har helt åbenbart haft vanskeligheder med at finde plads i byen til torvene, og de har forsøgt at placere dem på forskellige gadestræk. Allerede denne usikkerhed omkring et så væsentligt led i byorganismen kunne være en begrundelse for at tage emnet op igen.