Drejet træ fra Ribes middelalder - Wagner, Peter; Bencard, Mogens (Hikuin, 1980)
Artiklen er en materialepublikation af de drejede trægenstande, der opbevares på Den Antikvariske Samling som resultatet af museets undersøgelser og indsamlinger gennem årene. Det er med andre ord at betragte som ren grundforskning, en begyndelse, der, når andet tilsvarende foreligger, vil kunne give anledning til overvejelser om, hvad denne genstandsgruppe giver af informationer om det middelalderlige samfund. Jordfundne, drejede trægenstande er, hvor de forekommer publiceret, set i sammenhæng med den udgravning, hvorfra de stammer. Altså som illustration til, hvad det udgravede miljø har rummet af brugsgenstande.