Spillelidenskab - Lindahl, Fritze (Hikuin, 1980)
Spil hører til menneskenes ældste forlystelser! Det var fra Østen, at de forskellige slags bræt- eller tavlespil kom til Europa, og det var romerne, som bragte spillene nordpå. Skakspillet skal være opstået i Indien, hvorfra det kom til Persien og af araberne videreførtes til Sydeuropa. I 1100-årene - om ikke før - må vi regne med, at skakspillet var kendt også i Danmark.