Et bornholmsk smedesignet - Arneborg Pedersen, Jette (Hikuin, 1980)
I begyndelsen af forrige århundrede indledtes de første forsøg på at drive effektiv skovbrug i Almindingen på Bornholm. Initiativtageren til dette store arbejde var øens første egentlige skovridder Hans Rømer. Der blev ryddet grundigt op i det store skovområde, og bl.a. blev der til de mange stendiger, som blev rejst for at markere kongens område og til dræningsarbejder, hentet adskillige vognlæs sten fra den gamle middelalder-kongeborg, Lilleborg, midt i Almindingen. Under dette arbejde fandt skovarbejderne rundt omkring i Almindingeskoven mange forskellige oldsager, som Rømer omhyggeligt indsamlede og sendte over til Det kongelige Museum for de Nordiske Oldsager i København.