Tyske brakteater i danske fund - Steen Jensen, Jørgen (Hikuin, 1980)
Udgravningen af Aggersborg kirke 1976 bragte det hidtil største antal mønter fra et dansk kirkegulv for dagens lys, nemlig 340 . Flere af disse mønter frembyder specielle problemer, og der bliver forhåbentlig lejlighed til engang at fremlægge fundet i sin helhed. To af mønterne har givet anledning til en lille undersøgelse, hvis resultat i form af en oversigt skal fremlægges her.