Abbed Søren’s våbenrude fra Øm kloster - Vedsø, Mogens (Hikuin, 1980)
Efter fire travle somre sattes i 1978 et foreløbigt punktum for de arkæologiske undersøgelser af Øm kloster ved Mossø. Ved disse udgravninger er det lykkedes at blotlægge de resterende dele af det centrale klosteranlæg, der endnu ventede på undersøgelse efter Nationalmuseets arkæologiske arbejder i årene 1911-41 ved arkitekt C.M. Smidt.