Et stilskifte - Klindt-Jensen, Ole (Hikuin, 1978)
Fotografiet, som indledte hikuins første bind, gjorde indtryk ved dets sikre komposition, de afbildedes eftertænksomme holdning og distingverende hatte. At der her og der sporedes let retouche, kunne nok sætte en og anden i undren. Vi er i den situation, at originaloptagelsen foreligger; her fremtræder motiverne klart, rigtig nok med anderledes adspredte miner og let derangeret hovedtøj. Kun den pertentlige midterskikkelse, Sophus Muller, har ikke fundet det nødvendigt at forbedre påklædningen, men holdt på sin kække tropehjelm. løvrigt har deltagerne benyttet lejligheden til en kærkommen forbedring. Der ligger et mesterligt tilpasningsarbejde bag den nye udgave: Friske portrætter af hver forsker, hvoraf flere fandt deres søndagshat frem.