Et nyt registreringssystem for middelaldergenstande - Agnete Olsen, Rikke (Hikuin, 1977)
Da lærestolen i Middelalderarkæologi i sommeren 1975 stod over for den første af flere års udgravninger på klostertomten i Øm, var det klart, at de mange oldsager, som givetvis ville komme for dagen, måtte registreres sideløbende med, at udgravningen fandt sted. Fundmængden er stærkt stigende ved vor tids udgravninger. Man kasserer ikke mere i stort omfang under gravningen, for også genstande, som i sig selv er af mindre interesse, kan have værdi ved statistisk behandling af materialet, og til vurderingen af jordlagene har man brug for fundenes vidnesbyrd.