Kirkegulvsmønter - Steen Jensen, Jørgen (Hikuin, 1977)
Kirkerne har været og er stadig et ualmindeligt rigt fundsted for mønter. Det hænger sammen med, at mange mennesker, ja, indtil for et par hundrede år siden bogstavelig talt alle, kom regelmæssigt i kirken. Her forventedes man ved forskellige lejligheder at ofre kontanter, enten på alteret, til præsten eller i offerblokken. Således var der f.eks. i Linkopings stift i 1514 fastsat syv offerdage om året, hvor bonden og hans hustru hver burde ofre en penning.