Trondheims middelalderlige topografi - Long, Clifford (Hikuin, 1977)
Da arbeidet begynte i mai 1970 med omleggingen av asfaltdekket i Søndregate, Trondheim, var man klar over at det lå et nokså tykt kulturlag under gatens daværende overflate. For å tåle dagens tungtrafikk måtte dette fjernes, og erstattes med et tettere sandlag. Trondheim kommune i samråd med Fylkeskonservatoren besluttet å kjøre vekk den øverste meteren, som man mente dreide seg om materiale fra tiden etter Reformasjonen.