Kalkmalerier i Gudum Kirke - Brøgger, Poul (Hikuin, 1975)
Gudum kirke (Fleskum herred, Aalborg stift) er den sydligste af seks middelalderkirker på den ø-agtige bakkeformation mellem Romdrup å og Lindenborg å. Alle seks kirker er placeret tæt ud mod ’øens’ randlinie på steder, hvor terrænet tegner sig som svagt fremskydende næs. Storvorde kirke, som er den yngste, er placeret ganske lavt, Lillevorde, Klarup og Sejlflod kirker middelhøjt, - højest ligger Romdrup og Gudum kirker.