Fallos - et livskraftigt symbol - Kolstrup, Inger-Lise (Hikuin, 1975)
»Blandt Danevirkeudgravningernes få oldsagsfund var denne træfallos, som fremkom i en af sænkekasserne. At den ikke er tilfældigt tabt, antyderet lignende fund i en polsk vold«. Denne tekst ledsager et af billederne i artiklen »Et bolværk af træ«, der omhandler de seneste års udgravninger af de ældste voldafsnit og dateringsproblematiken omkring anlægget . Tilstedeværelsen af træfallossen, som artiklen iøvrigt ikke giver nogen forklaring på, men som efter al sandsynlighed må være nedlagt i begyndelsen af 800-tallet, hvis voldafsnittet som foreslået, er identisk med kong Godfreds vold, er bemærkelsesværdig af flere grunde.