hikuin: Århuskammen med runer fra byudgravningen 1964. - Moltke, Erik (Hikuin, 1975)
Hvad står der på kammen, og hvor gammel er den? Kammen er, med Lennart Larsens fotografier, publiceret dels af mig i SKALK 1965 nr. 2, dels med detailfoto af runerne i Arhus Sønder vold, en byarkæologisk undersøgelse, af H. Hellmuth Andersen, P. J. Crabb ogH. J. Madsen (Jydsk arkæologisk Selskabs skr. bind IX - 1971 s.150). Da jeg skrev min artikel »Runeår« i SKALK - eller rettere da Harald Andersen skrev den (han skriver altid mine bidrag om i sin egen stil - til stor forbedring), men altså, da jeg forfattede denne runearartikel, havde jeg ikke set kammen. Og hvis jeg havde set den, ville jeg aldrig have skrevet noget om Knud den Store og hans møntmestre. For da jeg nu til nærværende artikel, der er tilegnet vor store jyske arkæolog, fik kammen sendt over til Nationalmuseet, så jeg straks noget, der ikke fremgår af de tidligere publicerede fotografier, og som gør indskriften betydelig ældre, ja, runologisk kan den gerne tilhøre 800tallet; men dateringen må fremgå af det samlede fund, som jeg ikke kender i skrivende stund. Det skulle dog undre mig, hvis kammen var yngre end Gorm den Gamle.