En gravbygning fra yngre romersk jernalder - Pedersen, Regnar (Hikuin, 1975)
Findestedet, Nøvelhøjgaard, Stenstrup by, Rostrup sogn, Hindsted herred. Ejeren Marius Møller, havde bemærket, at der på en sandbanke sydvest for gården, gennem årene var fremkommet sten ved markarbejde. Terrænet havde hældning mod syd og vest ind mod Stenstruplund, samt svag hældning mod nord og øst. Ved besigtigelsen var graven synlig ved oppløjede sten, og som et mørkt område omgivet af lyst sand. Graven var orienteret .øst-vest, med et uregelmæssigt ovalt omrids. Ved bunden var graven 2,20 m. lang, hvor den var bredest 1,30 m. og nedgravet 1,10 m. under markoverfladen.