6 små krukker - Friis, Palle (Hikuin, 1975)
Takket være en fortrolig kontakt med landsdelens oldtidsinteresserede landmænd har Nationalmuseet og Vendsyssel historiske Museum i tidens løb haft lejlighed til at undersøge ikke mindre end 750 forskellige grave fra ældre romersk jernalder. Omtrent to trediedele heraf er jordfæstegrave i form af store stenbyggede kamre, der overordentlig bastant, og ofte med ødelagte plovskær til følge, har gjort nutiden opmærksom på deres eksistens i landmændenes pløjmarker.