Overbygård - en boplads med »underjordiske« huse: En foreløbig meddelelse om udgravninger på en boplads med en hidtil ukendt bosætningsform. - Lund, Jørgen (Hikuin, 1975)
I slutningen af 1960-erne blev store dele af Danmark fotograferet systematisk fra luften med det formål, at finde flere og nye arkæologiske objekter. Den praktiske side af sagen blev udført af den engelske arkæolog J. K. St. Joseph. Disse overflyvninger, der blev foretaget i flere omgange og på forskellige årstider, øgede antallet af bopladsfund ganske betragteligt og især dukkede mange nye forekomster op i det vestlige Jylland, men også for ØstjyIlands vedkommende, hvor mængden af oldtidsbopladser hidtil havde været ganske ringe, var der tale om en betydelig forøgelse.