Aspekter af det førromerske våbengravsmiljø i Jylland - Lindèneg Nielsen, Janni (Hikuin, 1975)
I 1968 publicerede Erik Jørgensen Sdr. Vilstrupgravpladsen og gav i denne forbindelse en samlet gennemgang og behandling af det sen-førromerske våbengravsmiljø i Jylland. Bortset fra O. Klindt-Jensen’s og C. J. Becker’s mere generelle bemærkninger i henholdsvis 1949 og 1961, var det første gang, at en stor del af materialet fra denne tid, i alt 53 grave, blev taget under indgående behandling. Ved en fornyet gennemgang af de jyske våbengrave fra førromersk jernalder, som især omfattede de nordjyske museer, har det været muligt at indsamle oplysninger om ialt 83 grave, hvoraf de fleste -54- stammer fra det nordjyske område.