Nordjyske fibler fra per. IIIa af førromersk jernalder: - et bidrag til diskussionen vedrørende kulturforbindelserne i yngre førromersk jernalder. - Bech, Jens-Henrik (Hikuin, 1975)
Siden fremkomsten af de rige førromerske per. IIIgravfund fra Kraghede i Vendsyssel har Nordjyllands nære tilknytning til Polen med mellemrum været fremhævet i den arkæologiske litteratur. I 1941 understregede C. A. Moberg således »Kraghedegruppens« nære forbindelse med dette område og skrev blandt andet: »Hier darf man von etwas mehr als Beeinflussung reden« (Moberg 1941 p. 206), hvorved forfatteren antydede, hvad J. Brøndsted i både første og anden udgave af Danmarks Oldtid forsigtigt nævnte, nemlig muligheden af en indvandring fra Polen til Vendsyssel (Brøndsted, 1940 p. 100, Brøndsted 1961 p.115).