Stempelundersøgelse af Frederik III’s danske 2-skillinge 1648 - Aagaard, Svend (Hikuin, 1985)
Under Fr. III (1648-70) fungerede 2-skillinge sammen med de såkaldte grove kroner som hovedmønt i omsætningen. Begge mønttyper, men i særlig grad 2-skillingene, var stærkt underlødige, hvilket resulterede i en fortsat nedbrydning af det i forvejen svækkede pengesystem, som Fr. III overtog fra faderen Chr. IV. Af 2-skillinge blev der i København udmøntet ialt ca. 370.000 dalere svarende til næsten 18 millioner stykker. I Christiania blev der tilsvarende udmøntet 181.232 dalere svarende til ca. 8,7 millioner stykker. Ingen andre danske mønter fra før 1700-tallet er udmøntet i så stort antal, hvilket sammen med deres vide udbredelse blandt den jævne befolkning gør, at de i dag hører til blandt de almindeligste ældre danske mønter. Da de yderligere har optrådt i betydeligt antal i nyere skattefund, frembyder de gode muligheder for gennem stempelundersøgelser at tilvejebringe en viden om datidens udmøntningsforhold.