Lund — Odense — Lund: Numismatiske bidrag til Danmarks historie i 1040’rne - Becker, C. J. (Hikuin, 1985)
Lund cr som bekendt en af de pladser, hvor Knud den Store omkring 1020 prøver at organisere en selvstændig dansk møntproduktion. En snes år senere - i Hardeknuds sidste regeringstid - bliver byens møntsmedje den vigtigste i Danmark. Virksomheden kan nu både i kvalitet og kvantitet stå mål med de samtidige engelske værksteder, og denne særstilling bevarer Lund gennem hele det 11. århundrede og fremover. Der er ikke givet nogen rimelig historisk eller økonomisk forklaring på dette forhold. Derimod er det gennem nye studier lykkedes at ordne Lund-mønterne i kronologiske grupper gennem Hardeknuds, Magnus den Godes og den første del af Svend Estridsens kongetider og at udnytte dette som kildemateriale til Danmarks historie.