Skandinaviske fund af sceattas - Bendixen, Kirsten (Hikuin, 1985)
Da Brita Malmer i 1966 udgav sit store og omhyggelige værk: »Nordiska Mynt fore år 1000«, havde hun ingen fund, der viste, at kort før den fundgruppe, hun så detailleret redegør for: hedebymønterne, har andre mønter cirkuleret i Norden, nemlig de små merovingiske denarer og engelske og frisiske sceattas.