Nyt om Randers-madonnaen - Marstrand, Else (Hikuin, 1988)
En af Nordens ældste madonnafigurer, den bronzestøbte Randers madonna, blev i forrige århundrede fundet i Randers fjord. I Nationalmuseets protokol for indgåede sager i 1844-45 meddeles der under året 1845: »Et metalbillede forestillende en siddende Maria, 10 tommer høj, fundet ved opmudringen af Randers fjord«. Der er derimod ingen oplysninger om, hvor i fjorden hun blev fundet, hvornår hun blev fundet eller under hvilke omstændigheder. Fundforholdene kunne være af betydning at fa oplyst, da de måske kunne give et fingerpeg om madonnaens tilhørsforhold.