Om at udstille middelalderen i Næstved - Hansen, Palle Birk (Hikuin, 1988)
Når man som nyuddannet middelalderarkæolog har den lykke at blive ansat som leder af et lokalmuseum, så viser det sig, at den virkelighed, man bliver konfronteret med, er væsensforskellig fra, hvad man har beskæftiget sig med i studietiden: man bliver stillet over for en række problemer, som intet har at gøre med middelalderarkæologi, men som ikke desto mindre skal løses, før man kan fa lejlighed til at udøve sit fag, og middelalderarkæologi er og bliver kun én blandt mange andre opgaver, som institutionen skal løse.