Små krukker fra Ribe - Madsen, Per Kristian (Hikuin, 1988)
De i alt 18 små blyglaserede pibelerskrukker, som er udgangspunkt for denne artikel, er af interesse på flere måder. Dels er det usikkert, hvad de har været brugt til, dels er deres datering og især deres oprindelse uvis, og endelig er de sjældne, men spiller på trods heraf tilsyneladende en rolle for forståelsen af den glaserede keramiks fremkomst i Sydskandinavien. En gennemgang af disse Ribefund vil forhåbentlig øge mulighederne for at besvare de spørgsmål, der knytter sig til gruppen. De af fundene, som er gjort før 1970, blev allerede fremlagt og diskuteret af Mogens Bencard i 1972, men flere forhold gør, at en ny, samlet artikel med katalog er på sin plads.