Fodtøj af læder og dets datering ca. 1250-1500 - Dahlerup Kock, Hanne (Hikuin, 1988)
»Arkæologer destruerer deres eget kildemateriale« siger man ofte, men det er en halv sandhed. Nok fjerner vi ved udgravninger det kildemateriale, der består af bygningsrester, jord lag.m.v., men fra udgravninger bevarer vi også et andet kildemateriale, nemlig de fundne genstande. Hvor de rigtige bevaringsforhold er til stede, udgør genstande af læder, og det vil først og fremmest sige fodtøj, en af de største genstandsgrupper.