Middelalderlige hustomter ved Odense Å - P. Pedersen, Lars (Hikuin, 1988)
Odenses middelalderlige bykerne har ligget, hvor byens nuværende centrum er placeret, dvs. langs med aksen Vestergade, Fisketorvet, Overgade. Denne bykerne ligger på et plateau, som mod syd begrænses af Odense Adal og mod nord af en mindre lavning ned mod det lille vandløb »Rosenbækken«. I forbindelse med nedrivningen af de to bygninger Albani Torv 2 og 3, Industripalæet og en mindre bygning, som rummede et værtshus, fik Odense Bys Museer i perioden 1980-83 lejlighed til at foretage en række udgravninger i denne middelalderbyens sydlige udkant, og det må afgjort fremhæves, at uden Kreditforeningen Danmarks interesse for projektet ville det have været vanskeligt at nå frem til så tilfredsstillende resultater, som tilfældet blev.