»Allhelgonakyrkan«, S:t Per och S:t Hans i Visby: Kyrkor som en medeltida samhällsspegel - Swanström, Eric (Hikuin, 1986)
Gothländske samlingar från 1747 beskrev S:t Pers och S:t Hans ruiner i Visby har olika forskare försökt klarlägga kyrkornas utseende och utveckling, något som emellertid ej varit helt möjligt då ruinerna varit täckta av metertjocka raseringslager. Först genom de arkeologiska undersökningar som genomförts i ruinerna från seklets början och fram på 1930-talet lades en relativt säker grund för att kunna fastställa kyrkornas byggnadshistoriska utveckling. Vid de undersökningar som utförts av författaren under 1980-talet har det framkommit information som ger en ny och differentierad bild av kyrkornas utveckling och historia.