Senmiddelalderlige mønters brugbarhed som dateringsgrundlag ved kirkefund - Jensen, Jørgen Steen (Hikuin, 1990)
En af de glædelige ting en numismatiker kan opleve er, når han far at vide at en funden mønts datering har betydning for vurderingen af en arkæologisk undersøgelse. Ja, undertiden far man at vide, at resultatet afventes med spænding og længsel, og man håber så på, at ens bestræbelser på en eller anden måde vil indfri forventnngerne. Det står imidlertid også numismatikeren klart, at det ikke altid er et entydigt svar, der kan gives. Dels kan møntbestemmelsen for så vidt være klar nok, men hvis mønten er uden datering og numismatikeren ikke på anden måde angiver denne, eller ikke angiver den præcist nok, er arkæologen egentlig ikke kommet så langt ad erkendelsens vej.