Danske tårnure 1400-1850 - Stiesdal, Hans (Hikuin, 1990)
Verdens tidligst daterede tårnur står i domkirken i Salisbury. Da kirkens middelalderlige regnskaber er bevarede, tyder alt på, at dette ur blev opsat i 1386. Det har fungeret indtil 1884 og er derefter sat væk. 1928 blev man opmærksom på urværket, det blev skånsomt istandsat 1956 og anbragt i domkirkens sideskib. Med rette betragtes det som en enestående kulturhistorisk kostbarhed.