Planleggingen av en stolpekirke: En analyse av mål og målforhold i Bø - Jensenius, Jørgen H. (Hikuin, 1990)
I Norge er det ved gravning under stående kirker funnet spor av en eldre bygningstype, i form av negative avtrykk, stolpehull, i bakken. Bortsett fra hva hullene mog deres innbyrdes plassering kan fortelle, vet vi lite om disse eldre kirkebygningene. I det følgende vil jeg drøfte mål som kan trekkes ut av planen for stolpekirken i Bø i Telemark. Denne ble avdekket under de arkeologiske undersøkelsene i 1985. Lederen for gravningen, Dagfinn Skre, har velvilligst stilt dokumentasjonen fra undersøkelsen til disposisjon for denne artikkelen.