Dyreknogler i renæssancen - Hatting, Tove (Hikuin, 1991)
Det knoglemateriale, der i tidens løb er indkommet til Zoologisk Museum fra renæssancen, er ikke særligt omfattende. I de fleste tilfælde drejer det sig om materiale¨fra middelalderudgravninger, hvorfra de yngste lag dateres til renæssancen, mens kun få er rene renæssancefund. Ialt er der i denne oversigt medtaget ti fund, der er fra indbyrdes ret forskellige anlægsformer. Flere har tidligere været publiceret i forbindelse med arkæologiske afhandlinger om de respektive lokaliteter, men fundene fra Helsned og Asserbo er sorterede og bestemte i forbindelse med denne oversigt over perioden, mens et par fund er behandlet tidligere.