Stinesmindeskibet : Et vrag fra renæssancen - Gøthche, Morten (Hikuin, 2024)
Ligesom renæssancearkæologien er marinarkæologien en forholdsvis ny gren indenfor det, vi traditionelt forstår ved arkæologi. I de sidste 30 år er der fra udgravninger på havbunden indkommet utrolige vidensbyrd om vor fortid: forhistoriske bopladser, stammebåde, vikingeskibe og kogger. Fra nyere tid har interessen kredset om store glorværdige krigsskibe fra en heroisk tid, eksempelvis »Wasa«, der nu kan ses udstillet i Stockholm, »Stora Kronan« ved Oland, »Mary Rose«, et 1500-tals krigsskib bjærget op i den engelske kanal,