Veje og broer i renæssancen - Høgsbro, Kirsten-Elizabeth (Hikuin, 1991)
Renæssance - ordet er som en fanfare, et varsel om at det bedste fra en gammel tid opstår på en ny og herligere måde. Men hvornår begyndte renæssancen i Danmark og hvorlænge varede den? Der har været en tradition for at kæde reformation og renæssance sammen, og lade renæssancen begynde i 1536 og slutte ved enevældens indførelse i 1660. - Hvorvidt det er rigtigt eller ej, at lade 1536 være starten på renæssancen, så skete der en omformning af samfundet på en række væsentligepunkter fra midten af det 16. århundrede.