Eriksvolde — et uafsluttet fæstningsværk? - Løkkegaard Poulsen, Karen (Hikuin, 1992)
I 1977 iværksatte Hans Stiesdal en udgravning af voldstedet Eriksvolde i nærheden af Maribo . Udgravningskampagnen kom til at strække sig over 3% efterårsmåned, og den blev financieret af midler fra Storstrøms Amtskommune til bekæmpelse af den ungdomsarbejdsløshed, som allerede satte ind på dette tidspunkt efter 60’ernes og de tidlige 70’eres højkonjunktur. En udgravning på Eriksvolde havde længe stået på ønskeseddelen. Ingen historiske kilder placerer voldstedet i nogen begivenhedssammenhæng, og grundlaget for den traditionelle datering til tidligt i det 12. århundrede var derfor spinkelt. Det udgjordes alene af en typologisk bestemmelse af jordværkerne som en dobbeltmotte, parret med en historisk Identification af navnet Eriksvolde til Erik Emune, der som hertug havde været lensherre på Lolland. Hans Stiesdal ville derfor med en større udgravning forsøge at trænge bag om »det gådefulde voldsted« og prøve at fa svar ikke mindst på spørgsmålet om den tidsmæssige kontekst ud fra det kildemateriale, som voldstedets fysiske levn udgør.