Gammelt nyt om Kogsbøl Voldsted - Hertz, Johannes (Hikuin, 1992)
Som nyansat ved Nationalmuseets 2. afdeling havde undertegnede forfatter det privilegium at blive indført i borgforskningens mysterier af dens to hjemlige foregangsmænd: Vilhelm la Cour og Hans Stiesdal. Det begyndte i foråret 1959, da vi sammen berejste det daværende Hjørring amt, i eftersommeren Ærø og samme efterår det daværende Tønder amt. Det var min opgave at opmåle og tegne kurvebilleder af anlæg, som de to lærde herrer udpegede. At samværet med dem var berigende på flere måder siger sig selv. Kedeligt var det heller ikke.