Næsholms datering — dendrokronologisk eller numismatisk? - Steen Jensen, Jørgen (Hikuin, 1992)
Da det sidst i 1990 blev kendt, at man hos Nationalmuseets Naturvidenskabelige Undersøgelser var nået frem til en årstalsdatering af voldstedet Næsholm i Odsherred, var det absolut en sensation, som med god ret straks blev offentliggjort i det medie, som står til rådighed for Nationalmuseets forskere, når de selv vil styre den dagsaktuelle publicering, Nyt fra Nationalmuseet. Resultatet var som bekendt, at selve pælebroen over voldgraven dateredes til 1278, mens en gennemgribende istandsættelse dateredes til 1320.