Næsholms datering — dendrokronologisk eller numismatisk? Brugerens dilemma - Engberg, Nils (Hikuin, 1992)
Da Vilh. la Cour i 1950’erne afsluttede sine gravninger på Næsholm havde man ikke muligheden for at datere v.h.a. den dendrokronologiske metode. Vilh. la Cours udgravning og efterfølgende publikation af undersøgelsen er på mange måder forbilledlig og af væsentlig betydning både for diskussionen om voldstedernes alder, funktion og samfundsmæssige bestydning samt pga. sin snævre tidsramme også for dateringen af vigtige genstandsgrupper. Det har derfor været et stadig stærkere ønske blandt middelalderarkæologer at fa en præcis tidsfæstelse af Næsholms opførelse.