Hustyper i vikingetid og tidlig middelalder: Udviklingen af hustyperne i det gammeldanske område fra Ca. 800-1200 e. Kr - Skov, Hans (Hikuin, 1994)
En gennemgang af 171 lokaliteter med hustyper fra tidsrummet Ca. 800-1200 e.Kr. i det gammeldanske område ligger til grund for denne artikel. Ved det gammeldanske område forstås det nuværende Danmark, Sydslesvig, Skåne, Halland og Blekinge. Indsamlingen af dette materiale er sket ved gennemgang af de litterære kilder, korrespondance med museer der lå inde med upubliceret materiale og ved personligt at gennemgå beretninger og fund fra upublicerede udgravninger med hustomter. Det skønnes, at undersøgelsen, alt efter hvilken hustype der er tale om, dækker mellem 80-100 % af det materiale, der indtil foråret 1993 var fremdraget .