Relikvierne fra Seem kirke - Vellev, Jens (Hikuin, 1974)
»... Ved borttagelse af nogle skifter af det murede alterbord blev der under min personlige ledelse i lørdags fundet det gi. gemme, udhulet i en større tufsten og dækket af en i gibs faststøbt marmorplade. Ved forsigtig at hæve stenen fandt jeg i dennes underside faststøbt i gibs et relikvie hylster bestående af en cylindrisk bly kapsel med dække for den ene ende, samt en lille kvadratisk blypakke tynd og flad som er indstøbt i gibs ved siden af cylinderen. Disse dele, som naturligvis er i høj grad udsatte for overlast ved nysgerrighed, har jeg derfor indelukket i et skab i kirken og taget nøglen med mig til Horsens. - Hvad mener Nationalmuseet der rettest bør gøres ved disse dele?...«