Cirkulære dupsko fra yngre romersk jernalder - Ilkjære, Jørgen; Lønstrup, Jørn (Hikuin, 1974)
Fra yngre romersk jernalder kendes forskellige udførelser af dupsko til sværdskeder. Materialerne kan være elfenben, ben eller metal, ligesom konstruktion og udsmykning viser stor forskelligartethed. Denne behandling beskæftiger sig særligt med gravfundne dupsko af metal med cirkulære dækplader uden ornamentale gennembrydninger. Anledningen til dette arbejde er det endnu upublicerede gravfund fra Svennum i Vendsyssel samt nogle kun delvist publicerede gravfund, som findes på Nationalmuseet i København. Svennumfundet er endnu ikke færdigkonserveret, og en fuldstændig publikation kan ventes senere.