Fornyelse af arkæologien - 1893 - Klindt-Jensen, Ole (Hikuin, 1974)
Ødelæggelse af fortidslevnene sker og har sket i umindelige tider. Det er arkæologernes opgave at redde dette kildestof, ikke blot ved at bjerge oldsagerne - for det kan alle interesserede -• men ved at vinde kundskab om samhørighed og lagfølge, om sammenhæng med omgivelser og de mange detaljer, som man er tilbøjelig til at overse, dersom man ikke i forvejen er indstillet på at iagttage dem.