Fra tre- til stenkirke, Bø i Telemark - Jensenius, Jørgen H. (Hikuin, 1996)
Med de siste års kirkebranner i Norge ser vi hvor forgjengelige særlig trekirkene er. Kirkene har alltid vært utsatt for brannfare, ved bevisste ildspåsettelser, uforsiktighet med åpen ild og lynnedslag. Dette var én av grunnene til at man ønsket å bygge i sten i nmiddelalderen, selv om det var dyrere og noen steder en fremmed byggetradisjon. Andre trekirker ble revet fordi de ikke lenger var tidssvarende, de var i dårlig forfatning, eller for små.