Dominikanerklosteret i Arhus : Arkæologiske undersøgelser i Vor Frue Klosters nordfløj - Skov, Hans (Hikuin, 2024)
Forhistorisk Museum, Moesgård, fik i 1995 i forbindelse med ombygningsarbejder i Vor Frue Klosters nordfløj lejlighed til at foretage arkæologiske undersøgelser i fire rum. De arkæologiske undersøgelser bestod dels af regulære udgravninger og dels af omfattende opmålinger af vægfladerne i det overhvælvede rum, der nu kaldes Munkestuen. De arkæologiske undersøgelser af Vor Frue Kloster er de første siden C.G. Schultz’s udgravninger i 1955. Området, som de nye undersøgelser fandt sted i, var velvalgt, idét det netop er på det sted, at nord- og vestfløjen mødes. Undersøgelserne har bidraget med ny viden om alderen på nordfløjen og den oprindelige vestfløj, samt påvist mindst tre hovedfaser i det overhvælvede rum fra middelalderen.