Vor Frue benediktinernonnekloster i Randers - Mikkelsen, Hans (Hikuin, 1996)
Før de arkæologiske undersøgelser af Vor Frue benediktinernonnekloster i Randers i 1988 var kendskabet til klosteret yderst beskedent. I anden tredjedel af 1100-tallet nævnes nonnen Thrugundis, og hun boede sandsynligvis på klosteret. Derefter er de skriftlige kilder næsten tavse om klostret i en periode på ea. 250 år, indtil bisp Ulrik Stygge, Århus i 1428 anbefalede at nedlægge klosteret.2 I 1451 blev Vor Frue kloster offieielt nedlagt, og paven bad samme år bisp Jens Iversen Lange, Århus om at bekræfte Mariager klosters overtagelse.