»bedre end det var tilforn«: Ring Klosters middelalderlige bygningshistorie - Ingvordsen, Jens (Hikuin, 1996)
Et vidnesbyrd: "Lørdagen efter Skt. Luciæ dag i året 1430 stod den Velbårne mand.Jens Andersen Kanne, i egenskab af forstander for det benediktinske nonnekloster Ring ved Skanderborg sø, foran Viborg landsting. Med sig havde han bragt to breve, som han lod læse åbenbarligen inden fire stokke. Det ene brev var udstedt af borgmester og råd og ganske menighed i Horsens by, det andet af mange riddere og svende og gode bønder". Brevskabernes indhold kendes beklageligvisikke, men hensigten med hr. Kannes handling kan der næppe herske tvivl om. Han agtede at tilbagevise en række vederstyggelige anklager, der af onde tunger var fremsat imod ham.