Gråbrødre Kloster i Viborg - Krongaard Kristensen, Hans (Hikuin, 2020)
Franciskanerklostret i Viborg voksede i løbet af middelalderen til at blive et meget omfattende og sammensat bygningskompleks. En del heraf er i dag bevaret som stiftelsen Viborg Gråbrødre Kloster, det tidligere Viborg Hospital. Bygningerne er dog vanskelige at forstå i forhold til et traditionelt billede af et middelalderligt kloster, hvilket skyldes at husene kun udgør en mindre og en mindre central del af det engang så store kloster. De øvrige bygninger er i tidens løb forsvundet, men til forskellig tid.