Stormænd i sen vikingetid - Lund, Niels (Hikuin, 2005)
Hovedpersoner på dette symposium er på den ene side Ravnunge-Tue, Funden og Gnyble, på den anden Gorm den Gamle og Harald Blåtand, og hovedproblemet for dette indlæg er, om den idé, som Bibi og Peter Sawyer har gjort sig til talsmænd for,2 nemlig at den mindre Jellingesten (DR 41) og stenene fra Bække (DR 29), Læborg (DR 26) og Horne (DR 34) er vidnesbyrd om to slægters kamp om magteni Danmark, kan hænge sammen. Var tilstandene i Danmark sådan, var samfundet sådan sat sammen, at Ravns ætling Tue og hans fæller kunne udgøre en realistisk udfordring for jellingedynastiet?